Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

Вибираємо планшет

Планшетний комп'ютер (для простоти — планшет) — це компактне переносне мультимедійний пристрій, що є чимось середнім між смартфоном і ноутбуком. У 2018 році ринок ломиться від тієї кількості позицій, яке він може запропонувати, адже разом із розвитком технологій і підвищенням якості продукції зростає і попит широких мас споживачів.
Вибір пристрою з класу планшетів майже не відрізняється від процедури вибору будь-якої техніки і зводиться до цілком відомому списку вимог:
— надійність;
— зручність;
— ціна.
Якщо про ціну все зрозуміло, то що під собою приховує «надійність» і «зручність»?
Надійність.
Технологічний процес в 2018 році дійшов до таких вершин, що кожен підпільний китайський завод зможе випустити прийнятне пристрій, який прослужить без нарікань пару років з деякими застереженнями. Варто відзначити, що в цьому випадку не варто говорити про зручність використання, адже не кожен виробник буде піклуватися про задоволення при експлуатації.
При виборі планшета варто звернути увагу на якість матеріалів корпусу. Такий маленький девайс ні в якому разі не повинен згинатися при помірному натисканні, адже це загрожує поломкою дисплея.
Як можна ретельніше треба бути обізнаним з кнопками. Необхідно промацати всі наявні клавіші на предмет небажаних люфтів і подивитися, в якому стані кнопка відпрацьовує своє натискання. Якщо при використанні нового планшета їх доводиться вдавлювати всередину корпусу, то сміливо переходьте до наступного кандидата. Згодом кнопки ще більше втратять чутливість.
При можливості від'єднайте пристрій від кабелю зарядки і запустіть якусь гру, а краще відео з інтернету. Це досить показовий тест на перегрів і живучість батареї. Додатки зобов'язані працювати плавно, без ривків і загальмування. Якщо через п'ять хвилин такого використання пристрій вже нагрілося в якомусь одному місці, то це не Ваш вибір. Згодом проблема тільки посилиться.
Не зайвим буде перевірити екран на чуйність. «Візьміть» іконку на робочому столі і потягати її по всій поверхні. Зіскочити з пальця вона не повинна.
Зручність.
Використання пристрою повинно приносити задоволення. Робота з планшетом в руках не повинна бути тягарем. У зв'язку з цим не бійтеся покриття девайс усіма можливими способами і всіма можливими хватами: від утримання повними долонями до дотику парою пальців. Якщо такі фінти вдаються насилу, то варто подумати над доцільністю такого вибору. Тут є одне «але»: дійсно потужні і надійні моделі можуть важити досить багато з-за високої якості матеріалів корпусу і компонентів.
Відносно екранного модуля. Розмір екрану і рамок навколо — це виключно смаківщина, але занадто вузькі рамки можуть викликати дискомфорт при використанні у вигляді випадкових натискань. При нахилі, спотворення кольору не повинні проявлятися до тих пір, поки Вам не стане незручно дивитися на картинку. Мерехтіння екрану — це явна ознака дешевого модуля, що може призводити до перевтоми очей.
Динамік і камера — це не те чим можуть похвалитися планшети, і гнатися за їх якістю — це переплачувати за не дуже потрібні речі. Тут потрібно вибирати на око і на слух. Увімкніть відео в інтернеті та оцініть гучність звуку. Подобається — добре, не подобається — подумайте, але не відмовляйтеся відразу, адже швидше за все в магазині шумно.
За підсумком, можна виробити певний алгоритм дій при виборі планшета:
Помацати, потискати і погладити все, що можна. Робити це повинно бути приємно.
Натиснути на всі кнопки по кілька разів і зрозуміти, чи подобається хід клавіш.
Випробувати дисплей. Проклікайте на всі кути. Чутливість повинна бути скрізь однакова.
Випробування начинки. Інтерфейс повинен працювати плавно і не рябіти в оці. Нагрівання при роботі з додатками або не з'являється, або помітний з часом і не в одній точці, а бажано рівномірно в цілій області.
Під кінець тесту можна зробити кілька фотографій і послухати музику. Звук без хрипів і явного просідання на різних частотах принесе тільки задоволення від використання.
Назад в блог Следующая запись