Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

Як підготувати зимовий гардероб: що придбати, чим керуватися при виборі одягу?

Ще до настання холодів необхідно підготувати теплі речі для носіння і при необхідності оновити гардероб. Спочатку рекомендується дістати всі речі і розсортувати за наступними критеріями:
гарний стан;
вимагає чистки;
не підходить через зношеність.

За таким же принципом проглядається вся тепле взуття. Зношені речі відкладаються окремо — їх можна віддати в благодійні організації або викинути. Всі речі в хорошому стані можна повісити на вішалки в шафу, взуття — дістати з коробок і поставити в передпокої.

Як привести одяг в порядок
1. Дублянка. Якщо дублянка сильно забруднилася, то її ще навесні рекомендується віддати в хімчистку — впоратися з виведенням великих плям вручну практично неможливо. Від маленьких плям можна позбутися самостійно, приготувавши мильний розчин: половину шматка мила необхідно натерти на тертці, додати півлітра води і 10 г нашатирного спирту. Розчин спінити, піну нанести за допомогою губки на забруднену ділянку. Через кілька хвилин оброблену поверхню необхідно протерти чистою вологою ганчіркою.
2. Пальто. Щоб повернути пальто первозданний вигляд, слід повісити його на плічки і ретельно окропити його водою з пульверизатора. Коли пальто висохне, воно буде мати більш свіжий вигляд. Маленькі цятки видаляються за допомогою ватного диска, змоченого в бензині.
3. Шуба. Якщо шуба не вимагає повноцінної хімчистки, можна трохи оновити поверхню шуби. Для цього хутро посипають картопляним крохмалем і протирають. Далі виріб струшують і чистять м'якою щіткою з натуральним ворсом. Хутро буде знову блищати, і шуба буде виглядати як нова.

4. Светри, шапки, шарфи, рукавички. Зберігати вовняні і трикотажні речі потрібно в окремому місці. Ідеально для цього підходить лоджія, там менше ймовірності того, що в них заведеться міль. Якщо зберігати доводиться в приміщенні, то краще кожен предмет покласти в окремий пакет. Там же в пакетах потрібно тримати маленькі шматочки мила — це послужить захистом від молі. До зими речі дістаються з пакетів і коробок, розкладаються на столі або поличці. Речі самі розправляться і приймуть свої обсяг і форму.

Новий гардероб для зими
Підбираючи собі новий одяг, необхідно дотримуватися наступних правил:
1. Взаємозамінність. Кожен предмет повинен поєднуватися з 2-3 іншими предметами гардеробу.
2. Гармонійність. Верхній одяг повинен поєднуватися з взуттям.
3. Кольорове поєднання. Одне з головних умов в базовому комплекті.
4. Якість. Одяг та взуття обов'язково повинна бути якісними і з хороших матеріалів. А доповнити їх можна іншими недорогими речами і аксесуарами.
5. Взимку бажано мати мінімум 2 зміни верхнього одягу: для сильних морозів і теплу зиму до — 5 ° C. Наприклад, шуба і пальто або дублянка і пуховик. Одяг повинен комбінуватися з зимовим взуттям, брюками і спідницями.
6. Рекомендується для зими мати мінімум 3 пари взуття: уггі або унти для найсильніших морозів, теплі черевики зі зручним стійким каблуком і зимові чоботи на хутрі. Всі вони повинні органічно поєднуватися з іншими предметами одягу. Комбінувати можна скільки завгодно, головне завдання — скласти максимально універсальний гардероб при мінімальних витратах. Черевики повинні поєднуватися з брюками і джинсами, чоботи — з спідницями і сукнями, а також з верхнім одягом.
7. Відмінний варіант нарядів на зиму — вовняні зимові сукні. Рекомендується купити плаття базового нейтрального відтінку і урізноманітнити його аксесуарами. Відмінний варіант спідниці — спідниця довжини міді з вовни або шкіри. Важливо підібрати до неї однотонні колготки, для зими буде оптимальним колір хакі або сірий. Якісні вовняні штани повинні ідеально сидіти на фігурі, такий предмет гардероба буде носитися роками і ніколи не вийде з моди.
8. Джемпери і кардигани купуються в останню чергу, підбирати їх потрібно під уже куплені штани і спідниці. Рекомендується купити кашеміровий джемпер і светр великої в'язки — такі речі не втрачають популярність з року в рік.

9. Шапки, шарфи і рукавички вибираються в поєднанні з верхнім одягом, щоб вони були в єдиному стилі і прикрашали загальний образ.

При складанні зимового гардеробу важливо знайти такі речі, які будуть модними і добре поєднуватися з іншими предметами. При цьому зимовий комплект одягу повинен прикрашати і вносити індивідуальність в стиль жінки.
Назад в блог Следующая запись