Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

Вибираємо правильне взуття.

Для здоров'я хребта і суглобів важливо, щоб туфлі, чобітки або черевики були не тільки красивими, але і максимально зручними.
Нерідко слабкістю багатьох жінок прийнято вважати красиве взуття. Однак навіть дуже дорогі чобітки або туфельки можуть завдати чимало клопоту, якщо вони не підходять своєї господині. Найменше, що може бути, це мозолі і натоптиші. У гіршому випадку можуть виникнути серйозні проблеми з хребтом, зіпсується хода. Щоб всього цього уникнути, важливо дотримуватися певних правил при виборі взуття.
правило 1
відповідний розмір
Варто пам'ятати, що у всіх людей одна стопа трохи більша за іншу. Тому при примірці обов'язково надягайте відразу обидві туфлі. Зробіть кілька кроків вперед і назад. Пальці повинні відчувати мисок взуття, але не впиратися в нього. Потім проведіть рукою по мисочной частини, перевірте, чи не випирають чи пальці ніг горбками.
правило 2
Хороша форма
Носок і задник взуття повинні завжди зберігати форму. Легко натисніть на них і відпустіть. Навіть якщо взуття виконана з м'якої шкіри, на поверхні не повинно утворюватися вм'ятин. Таке взуття вважається якісною.
правило 3
Стійка і гнучка підошва
Перевірити якість підошви допоможе наступний спосіб. Натисніть рукою на область підйому ноги. Якщо помітили, що каблук йде назад, то знайте — дана модель неякісна. На це буде вказувати і дерев'яна, а також негнучка підошва. Спробуйте скласти туфлю. Якщо зробити це важко, значить, підошва жорстка і стопа не зможе нормально рухатися, нога буде швидко втомлюватися.
правило 4
ідеальна ширина
Обрана взуття повинна бути по нозі, що не здавлювати і не тиснути. Інакше може порушитися кровообіг, зросте навантаження на м'язи. Якщо ви вирішили розношувати взуття, то врахуйте, що такі туфлі будуть швидше деформуватися і псуються.
правило 5
рівна підкладка
Проведіть рукою по виворітного стороні взуття. Слідкуйте за тим, щоб не було шорсткостей, складок і грубих швів. Приділіть увагу устілок: вони повинні бути м'якими і легко вийматися із взуття.
безпечний каблук
Без всяких сумнівів, високий каблук робить жінку королевою, елегантною, впевненою в собі і візуально стрункою і підтягнутою. Однак при всіх перевагах, є і неприємні наслідки носіння взуття на високих підборах. Колосальне навантаження припадає на стопу. Відбувається вимикання ресорної функції, тобто стопа при ходьбі перестає пружинити. Виходить, що кожен зроблений крок — це удар по хребту. Але не все так жахливо. Навіть ортопеди не призивають зовсім відмовлятися від каблуків. Щоб не нашкодити хребту, необхідно вибрати відповідну висоту. Розрахувати її можна застосувавши спеціальну формулу. Поставте стопу на аркуш паперу. Олівцем позначте дві точки: перша — у кінця великого пальця, а друга — у заднього краю п'яти. Проведіть пряму лінію, з'єднавши при цьому обидві точки. Це довжина вашої стопи. Виміряйте її, отриманий результат розділіть на 7. Таким чином, ви визначите допустиму висоту каблука, при якій ноги не будуть втомлюватися. Наприклад, довжина стопи — 39 см. 39: 7 = 5,5 см.
Будьте уважні: якщо маса тіла вище норми на 12 кг і більше, є варикоз, захворювання суглобів і хребта, плоскостопість, доводиться весь день проводити на ногах, то для повсякденного носіння потрібно вибирати взуття з каблуком висотою не більше 3-4 см. Це обмеження також відноситься до дівчаток-підлітків в стадії активного росту. Купуючи взуття на високих підборах, пам'ятайте, що носити її можна не довше 4 годин на день.
Увага!
1. Під час примірки взуття стійте на підлозі, а не на м'якому килимку. Пройдіться трохи: чи комфортно вам ходити по твердій поверхні?
2. Купувати взуття бажано після обіду, переважно в другій половині дня. До цього часу ноги можуть трохи набрякати, тому пара, придбана вранці, може здавлювати стопу ввечері.
3. Навіть у дорослих людей раз в два роки може змінитися довжина і ширина ступні, відповідно розмір буде іншим.
Керуючись цими правилами, ви зможете підібрати ідеальну взуття, яка підходить за розміром, яка прослужить не один сезон.
Назад в блог Следующая запись