Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

Догляд за жирною шкірою обличчя

Краса жінки в усі часи кружляла голову чоловікам і славилась ними в віршах, піснях, картинах і інших творах мистецтва. І в наші дні до зовнішності ставляться дуже серйозно.
Кожна жінка мріє зберегти красу і молодість на довгі роки. Але іноді буває так, що через проблеми зі шкірою обличчя відображення в дзеркалі зовсім не радує. В молодості найчастіше неприємності виникають у дівчат з жирною шкірою. Але з віком, за умови правильного догляду, такий тип шкіри довше залишається підтягнутим і молодим.
Проблеми жирної шкіри
Жирна шкіра відрізняється надмірним виділенням шкірного сала, його підвищеною в'язкістю. Пори розширені, і часто закупорені через недостатність кровопостачання, на поверхні можуть утворюватися шаруваті жирні лусочки. Часто з'являються чорні або білі вугри, виникають запалення, шкіра виглядає забрудненої. Особливо багато виробляється жиру в Т-зоні: на лобі, носі і підборідді. Шкіра в цих місцях постійно лисніє, а іноді набуває червонуватого відтінку.
Чи відноситься шкіра до жирного типу, можна визначити за допомогою простого тесту. Очистити обличчя за допомогою мила і води, і залишити «подихати» на 2 — 3 години, не використовуючи в цей час ніяких коштів по догляду. Зачекавши належний час, прикласти до обличчя ненадовго паперову серветку. Якщо на ній після цього видно маслянисті плями, то шкіра жирного типу.
Принципи догляду за жирною шкірою обличчя
Але не варто впадати у відчай, якщо у вас жирна шкіра. Існує безліч способів позбавлення від проблем і надання шкірі квітучого вигляду. Перш за все, при щоденному догляді за особою, необхідно постійно дбати про його чистоту і зволоженні, особливо це актуально для жирної шкіри, так як сальний блиск додає їй неохайний вигляд.
Очищати обличчя потрібно не менше 2 разів на день. Фахівці радять використовувати для цього мило з гліцерином або очищуючий засіб для шкіри такого типу. Підійдуть лосьйони і емульсії, що звужують пори.
Вмиватися слід тільки холодною водою. Ділянки з підвищеною сальністю, можна протирати спиртовмісних засобами. Для зволоження необхідно користуватися спеціальними кремами на водній основі, які «не обтяжують» шкіру і не забивають її пори.
Протягом дня, особливо в жаркий період або в задушливих приміщеннях, шкіра потребує додаткового очищення. Допомогти в цьому випадку можуть вологі серветки. Особа зайвий раз руками краще не чіпати. Жирна шкіра повинна якомога менше контактувати з чим-небудь, так як будь-який дотик може викликати роздратування.
Як мінімум, один раз в тиждень шкіра потребує глибокого очищення. Для цього слід скористатися пілінгами. Так само регулярно необхідно використовувати маски, які звужують пори і очищають шкіру. Два рази на тиждень для ефективного очищення шкіри можна робити парові ванночки.
Головні помилки догляду за жирною шкірою обличчя
1. Жирна шкіра досить часто доставляє проблеми. Починаючи боротися з ними дуже завзято, багато дівчат роблять упор на матирование, використовуючи всі можливі засоби для цього: крем, серветки, тональний засіб — все з матуючим ефектом. А результат, як правило, зворотний очікуваному. Шкіра починає блищати ще більше, так як сальні залози, відчуваючи на короткий час пересушування, потім починають посилено виробляти жир.
2. Агресивна очищення жорсткими скрабами, то ж негативно позначається на жирній шкірі, особливо якщо на ній присутні запалення. Шкіра дратується і травмується ще більше, а частинки скрабу можуть забивати пори.
3. Ще одна поширена помилка, що жирна шкіра не потребує зволоження. Це не вірно. Шкіра, не отримує зволоження, виявляється більш схильною до запалень, так як її захисні сили ослаблені.
При уважному ставленні та правильному догляді, дуже скоро шкіра порадує вас своїм здоровим сяючим виглядом.
Назад в блог Следующая запись