Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

Як правильно доглядати за волоссям навесні?

З-за постійних перепадів температурного режиму, дефіциту вітамінів, носіння капюшонів і шапок волосся після зимового періоду виглядають ослабленими і потьмянілими. Щоб виглядати на всі 100%, треба добряче потрудитися і привести свої локони в порядок. Bingo подбав про те, щоб ця задача була для вас не занадто складною. У цій статті ви знайдете список правил весняного догляду за шевелюрою, пізнаєте народні поради, як правильно доглядати за волоссям навесні.
Весняні проблеми з волоссям
Спробуємо для початку розібратися в найпоширеніших проблеми, які трапляються з волоссям у весняний період. Після зими організм пристосовується, адаптується до нового клімату, до температурних змін. Навесні зазвичай загострюються всі хронічні захворювання, спостерігається ослаблення імунітету, порушення гормонального фону. Все це, разом узяте, негативно діє не тільки на здоров'я і настрій, але і на зовнішній вигляд людини.
Природно, що перераховані вище фактори негативно позначаються на стані волосся. Крім цього локони страждають через застосування жінками неякісних косметичних засобів та хімічних барвників. Все, разом узяте виливається наступними проблемами, особливо проявляються навесні:
• Швидке засолювання, підвищена жирність.
• Захворювання шкіри волосистої частини голови (себорея, лупа...)
• Посічені кінчики.
• Свербіж і роздратування шкірного покриву голови.
• Надмірне випадання волосся.
• Слабкий ріст і порушення розвитку волосся.
• Ламкість, стоншення і тьмяний колір.Помітивши вищевикладені проблеми, необхідно терміново приступати до їх ліквідації. Також потрібно врахувати, якщо самостійно не виходить усунути проблеми з локонами, може бути, що у вас наявність грибкової інфекції шкіри голови або інша серйозна причина. У такому випадку необхідно звернутися до професіонала, який зможе поставити точний діагноз і призначити курс лікування.
6 правил догляду за волоссям навесні
Щоб перетворити свої волосся в прекрасну зачіску, потрібно слідувати деяким, досить простим правилам догляду за ними. Дотримуватися пункти списку, викладеного нижче, особливо важливо у весняний період:
1. Шампунь. Найперше, це потрібно підбирати миючий засіб, відповідне типу волосся. Навесні необхідно користуватися шампунем, у складі якого знаходиться гіалуронова кислота та інші складові, які «дарують» волоссю пружність, вологу. Також весняний шампунь повинен бути з вітамінами В, С, Тобто Подібні вимоги пояснюються тим, що навесні необхідно підвищити енергетичну захист шкіри голови. Підходящий варіант пропонує продавець за ціною 50 грн. Це дуже вигідно, адже в одній пляшці знаходиться 1л. шампуню виробництва Німеччини. Є два види, один з екстрактом оливи, інший з екстрактом кропиви. Дані засоби здатні відновлювати сухе і ламке волосся. Також шампунь живить цибулини волосся, підсилює ріст і зменшує запалення шкіри.
2. Бальзам і кондиціонер. У складі даних миючих засобів повинні бути присутні складові, такі ж, як і в шампуні. Деякі дівчата засмучуються через те, що після довгого використання якісного бальзаму або кондиціонера не отримують бажаного результату. Справа в тому, що вони могли допускати помилки у використанні, швидко змиваючи засіб з волосся. Після нанесення бальзаму обов'язково потрібно почекати хвилинок 3-4 і тільки потім змивати його ретельно. По оголошенню можна купити бальзам в ємності 300мл., вартістю 45 грн. Він призначений для пошкодженого волосся і має у своєму складі безцінний провітамін В5. Використовуючи такий засіб, ви попереджаєте випадання волосся і надаєте своїм локонам еластичність, об'єм і сяйво.
3. Миття і сушіння. Є ще одна поширена помилка в догляді за волоссям. Багато хто впевнені, що часте миття позитивно позначається на стані шевелюри. Це не правда! Надмірні водні процедури небажані. Все має бути в міру. Те ж саме стосується використання фена. Після зими волосся і так страждають від нестачі зволоження, гаряче повітря сушіння може тільки посилити цю проблему. Якщо, все — ж, не обійтися без фену, використовуйте термосредства для укладання і якісний шампунь, наприклад такий, як пропонує продавець за ціною 40 грн. Засіб продається в ємностях по 500мл., воно здатне захищати від зневоднення, також позбавляє шкіру голови від надлишків шкірного сала.
4. Гребінця. Купуючи щітку або гребінець, підберіть її так, щоб вона не травмувала роздратовану і пересушену за зимові місяці шкіру. Не треба ганятися за модними брендами і зовнішньою красою даних виробів, головне — це якість і комфорт. Із-за сухості може з'явитися лупа, в боротьбі з якою допоможе чудовий іспанський шампунь за ціною 200 грн. Розфасований він у місткості по 250 мл і призначається для пошкоджених, знебарвленого волосся, також ефективно бореться з лупою.
5. Їжа. Щоб волосся виглядали на всі 100%, рекомендується включити в раціон наступні продукти: коричневий рис, нежирне біле м'ясо, морську рибу, овочі, житній хліб.
6. Маски. Один раз в 7 днів необхідно використовувати подібні косметичні засоби. Зверніть увагу на маску для волосся виробництва Іспанії. Продавець продає 75мл. даного засобу за ціною 140 грн.
Народні поради та рецепти
Крім коштів, які можна придбати в косметичних відділах, існують народні рецепти масок:
1. 1 чайна ложка меду змішується з двома желточками яєчок, лимончиком і олією соняшниковою або оливковою (5мл) Приготовлена «чарівна» суміш втирається в коріння. Потім потрібно укутати волосся рушником, посидіти в такому «вбранні» близько 20 хвилин і змити маску.
2. Крім масок рекомендується втирати в коріння соки лимона і морквини. Потрібно брати дані інгредієнти в однакових частинах. Це народний засіб значно прискорює ріст волосся.
Питання про фарбування волосся навесні
Природно, що з початком весни хочеться зробити шикарну стрижку або зачіску і пофарбувати волосся. Багато пані після зими починають експериментувати з кольором, не замислюючись про те, що наносять поспішним фарбуванням непоправної шкоди локонам.
Не поспішайте засмучуватися! Вищесказане зовсім не означає, що фарбувати волосся навесні зовсім забороняється. Просто потрібно знати, коли краще проводити подібну дію. Вся справа в тому, що після зимової пори шевелюра дуже ослаблена, щоб переносити фарбування, хімічні завивки або надскладні укладання. Якщо дуже потрібно спорудити красиву хитромудру зачіску, рекомендується використовувати щадні косметичні засоби. Наприклад, лак для волосся підійде такий, як пропонує продавець за ціною 50 грн. Його формула не завдає шкоди, він живить і додає сяйва локонам. До того ж даний лак легко вимивається і вичісується.
Рекомендується фарбування, хімічні завивки та інші складні маніпуляції з шевелюрою проводити в травні. В цей час вже встановлюється тепла погода, немає потреби надягати шапочки і капюшончики, так і при правильному догляді за березень і квітень можна підлікувати волосся після згубних зимових холодів. При виборі фарби для волосся і її кольору варто порадитися з фахівцем, який зможе підібрати для вас ідеальний варіант.
Дотримуючи всі правила і поради, викладені у цій статті, вам не доведеться турбуватися від жалюгідного вигляду волосся. На заздрість подруг і на захоплення хлопцям навесні ви зможете красуватися чудовими кучерями і бездоганною зачіскою. Це варто зусиль з вашого боку.
Назад в блог Следующая запись