Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

Де беруть Няню.

Історія бувалої Мами Я з тих мам, які в зв'язку з народженням дитини не кидають роботу і повноцінно не йдуть в декрет. Поки була вагітна, навіть не уявляла, чим це буде чревато для моїх нервів, близьких, щасливих спогадів про перший рік життя мого найулюбленішого на світі людини-моєї дитини.
Для роботи підготувалася заздалегідь, мені зробили віддалений доступ на робочий комп'ютер, що дозволяло тримати руку на пульсі і вести переговори з партнерами. Зазвичай переговори проходили вночі, після того, як дитина засинав, а ще вдень, крадькома, тримаючи в одній руки вилку і намагаючись поїсти, іншою рукою-телефон або мишку. Важко було-не те слово. Моя мама-занадто молода, щоб стати повноцінною бабусею і допомагати мені з ранку до вечора. На батьків чоловіка якось відразу не рассчітивала- не зручно. Я надміру відповідальні співробітник, крім того, вважаю, що тільки я в темі своїх робочих обов'язків, тому, зберігаючи свою ексклюзивність, не стала шукати собі тимчасову заміну. Загалом, працювала мамою і працювала: вдень і вночі. Знайома історія? Або очікувана?
Настав момент, коли вирішила шукати няню. Неминучий, невідворотний. Малюкові було 11 місяців. Попереду заклично маячила і строго загрожувала пальчиком зачекалися мене відрядження.
Протока відра солоних і болісних сліз, почала продумувати варіанти де ВЗЯТИ няню. Сльози, тому що ребёнок- це настільки близько енергетично і фізично. Це як рука, очей… Розумієте, так? Або все одно що ділити кохану людину ще з кимось. Мене розривало. Але жорстка і рішуча Настя перемогла. Головне зробити перший крок. Зателефонувати хоча б по оголошенню. Потім стає легше.
Няню можна знайти:
серед родичів і знайомих,
через оголошення в газетах і сайтах,
агентства.
Родичі та знайомі
Це або хтось працює у них: передадуть вам в добрі руки. Відмінний варіант. А якщо Няня- знайома тётіной онуки сестри чоловіка, то не дуже. По-перше, якщо щось не подобається, то соромишся зробити зауваження (раптом образиться). По-друге, на мій погляд, можуть бути проблеми з дисципліною, пунктуальністю. Добре, якщо родичка / знайома виявилася нянею або педагогом зі стажем. Те на якісь нюанси можна закрити очі.
Оголошення в газетах і на сайтах
Плюс-ціна питання: дешевше, ніж через агентство. Мінус ніякої відповідальності. Злиняти в один прекрасний момент, і шукай, свищі. Може не бути медичних довідок, складно простежити історію попередніх місць роботи, перевірити близьких родичів. Ні дуже зручних основ і правил встановлених агентством за замовчуванням. На мій погляд, не дуже надійний варіант. Але комусь щастить.
агентства
Мінус набагато дорожче. На момент мого пошуку оплата роботи няні: 100 руб. в годину або 15000 в місяць. В іншому-тільки плюси. Поспілкувалися зі мною і чоловіком, дізналися наші переваги, принципові вимоги. Організували зустріч із трьома кандидатами в няні, причому розповіли цілу історію про кожну з них. Дали можливість поспілкуватися особисто і запросити найбільш підходящу кандидатуру на роль Няні ЛЮБИМОГО Дитину.
Я на всіх співбесідах говорила, що ОН ДУЖЕ Улюблений, Довгоочікуваний і Найкращий. Мені здавалося, що це відразу виводить співбесіду на більш високий рівень відповідальності. Казала, що шукаємо няню не аби сплавити і самим тусити. А щоб працювати і дозволяти йому і собі ту життя, яка комфортна. Задавала питання про досвід, шкідливі звички, їх сім'ї, просила розповісти ніж вони планують займатися з моєю дитиною: методики, ігри, навчання та ін., Питала чи зможуть надати першу допомогу… Дивилася, слухала і навіть нюхала. А далі показові їх зустрічні питання. Хто скаржився на попередніх роботодавців — відпадав відразу. Хочу порадити: включайте енергетичне чуття. Якщо суперпедагог, але щось не те, не примушуйте себе. І не чекайте, що дитина стрибне їй на шию. Подивіться кілька днів і стане зрозуміло.
Хто як, а я не визначаю роботу няні як обслуговуючого персоналу, як прислуги. Так! є й такі батьки. Я намагалася бути людяною, не надто прискіпливої, але вимогливою. Сказала собі, відкинувши соплі і слюні: мені потрібна няня і вона у мене буде. Причому найкраща з можливих.
Нам пощастило. Класна Няня Юля, їй близько 40 років. Читає багато книжок, захоплюється психологією, ходить в театр, бігає вранці… Як то кажуть: є контакт :)
Вона працює в нашій родині другий рік. Ми до сих пір з нею на ви- мною встановлена субординація. До речі зауважу, з моєю мамою вони на Ти і навіть подружилися. Забула сказати, що працює неповний робочий день і не всі дні в тиждень. Вранці дозволяю собі розкіш прокинутися з сином, поніжитися, поспілкуватися, поснідати. Я сама готую, продумую харчування дитини на весь день. Сама стираю, гладжу. Я вирішила, що няня не повинна відриватися від сина ні на хвилину. Адже наймала няню, а не домробітницю. Важливо питати, радитися, які посібники, книжки, ігри купити, адже няня багато часу проводить з дитиною і щось помічає, чого можемо не помітити ми, прильоту з роботи і зацеловивая малюка. До того ж як зворотний зв'язок працює. Я іноді ставлю завдання. Наприклад: вчимося одягатися, розпізнавати праву і ліву руку, розрізняти кольори. І все,
Ми не ставили відеокамер, прослуховувань і т. П. Перво-наперво- це чуття. У нас хороша няня, я не вважала за це необхідним. А друге-я бачу результати, досягнення мого малюка. Няня з ним працює. В кінці дня дає мені повний звіт про проведене дні: як спали, їли, гуляли, займалися і ін.
У два залишилися робочих дня тижня з дитиною знаходяться дідусь (мій тато) або батьки чоловіка. Такий варіант вимушений, бо як Няня- це все-таки не дешево. Але з нянею надійніше. Няня дуже полегшує життя. У бабусь-дедушек- то одне, то інше. Мені іноді здається, що вони (зокрема, батьки чоловіка) вважають, що я працюю для розваги і можу не ходити на роботу. А няня до нас приходить працювати. Строго по годинах. І це мене дуже влаштовує.
Наша няня їде щороку на все літо. І на ціле літо ми знаходили заміну, також через агентство. Теж суперская няня!
Назад в блог Следующая запись