Все регионы
  • Искать во всех регионах
  • Київ
  • Вінниця
  • Дніпропетровськ
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кіровоград
  • Львів
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
Не найдено - ""

5 загальних проблем з миттям і як їх виправити

Але, як і будь-який прилад, посудомийні машини не ідеальні. Без невеликого технічного обслуговування, щоб тримати їх безперешкодно працювати, ви могли б отримати кілька запаморочливих запахів. Або ще гірше… затхлий, водянистий безлад і велика плата за послуги.

Таким чином, ми зібрали спільні запитання з усунення неполадок про поширені проблеми в посудомийній машині та їхні рішення, які допоможуть вам заощадити гроші та проблеми з більшими проблемами.

  1. Чому пахне посудомийною машиною?

Запахи посудомийної машини, як правило, викликані накопиченням уловлюваних частинок їжі або жиру. Вони можуть забивати фільтри, розпилювач, зливний шланг та інші маленькі куточки навколо посудомийної машини.

Якщо їм дозволено накопичуватися з плином часу, ці частинки їжі починають пахнути і випускають рибні або фанк запахи, які потім можуть переноситися на ваші страви. Бактерії накопичуються і ваша посудомийна машина стає живильним середовищем для бактерій і цвілі.

  • Якщо Ваша посудомийна машина дійсно пахне або сильно запалиться, у Вас можуть виникнути проблеми з перекрученим шлангом або засміченим каналом. Повільно витягніть посудомийну машину з її порожнини, якщо це можливо, і перевірте шланг на наявність пошкоджень та навколишню ділянку води.

2. Отже… як чистити свою посудомийну машину?

Ви можете слідувати декількома простими кроками, щоб допомогти позбутися від сміття з їжею і смердючий запах посудомийної машини. Щотижневе чищення дасть вам найкращі результати і збереже вашу посудомийну машину безперебійною та ефективною.

Очистіть фільтри посудомийної машини та зливний отвір

  1. Спочатку зніміть лоток або стійку нижньої посудомийної машини.
  2. Вийміть знімний фільтр / и з посудомийною машиною. (Вони повинні бути легко відкручені і вийняти для прання, але якщо ви не впевнені, зверніться до посібника з експлуатації для правильного видалення).
  3. Намочіть фільтри в теплій воді протягом 10 хвилин.
  4. Протріть кожен ретельно жорсткою щіткою (стара зубна щітка також добре працює), милом і гарячою водою.
  5. Очистіть стік у нижній частині посудомийної машини та видаліть залишковий запах. Ви також можете напоїти півсклянки питної соди, щоб освіжити її.
  6. Замініть чисті фільтри на посудомийну машину.

Очистіть розпилювач

  1. перемістіть рукоятку розпилювача посудомийної машини (для більшості посудомийних машин це означає, що витягніть нижню породу і відкрутіть розпилювач від кріплення).
  2. Використовуйте шматок дроту, щоб очистити отвори та видалити будь-які тверді відкладення.
  3. Знову вставте розпилювач.

Очистіть ущільнення посудомийної машини

  1. Отримайте вологу тканину.
  2. Запустіть його навколо контактних точок і ущільнень, щоб усунути забруднення та залишки.

3. Моя посудомийна машина все ще смердить — який найкращий спосіб очистити все це?

Ви можете використовувати екологічно чисті рішення для дезодорації всієї посудомийної машини і усунення тривалих запахів. Звичайно, ви також можете витягнути стійки і зробити це все вручну — але більшість з нас не має терпіння для цього!

Очистіть оцтом

Кислі властивості білого оцту допомагають розбивати закуски та відкладення їжі навколо посудомийної машини.

  1. Візьміть все з посудомийної машини.
  2. Отримайте чашку білого оцту.
  3. Налийте його в контейнер або чашку, що безпечно миється в посудомийній машині, і помістіть її у верхню стійку. Ви також можете залити його безпосередньо в посудомийну машину.
  4. Запустити короткий цикл, бажано теплий або гарячий.
  5. Насолоджуйтеся більш чистим, безворсовим миттям посуду.
    Зверніть увагу на те, що миття оцту не слід проводити регулярно, оскільки його кислотні властивості можуть пошкодити внутрішню частину посудомийної машини, якщо вона використовується занадто часто. Деякі веб-сайти пропонують використовувати відбілювач як альтернативу, але я не вагаюся помістити відбілювач у свою посудомийну машину з очевидних причин!

Промити содою

Промивання миття посуду для випікання кожен так часто допомагає посудомийній машині пахнути свіжіше і виглядати яскравіше.

  1. Отримайте чашку соди.
  2. Посипати її по нижній частині посудомийної машини.
  3. Запустити короткий цикл, бажано теплий або гарячий.

4. Як мені краще почистити посудомийну машину?

  • Практикуйте регулярне очищення фільтрів, розпилювача та зливного отвору, щоб забезпечити ефективне руйнування та зняття сміття з посудомийної машини.
  • Переконайтеся, що ваші страви не торкаються і мають достатній простір між собою для проходження води та мила.
  • Не перекушуйте посудомийну машину. Це більш економічно ефективним для запуску іншого циклу, ніж повторно мити всі страви.
  • Налийте у склянку посудомийної машини склянку лимонного соку і помістіть його в посудомийну машину. Кислотність лимонного соку допоможе посудомийній машині пахнути свіжою.
  • Виконайте випадкове гаряче прання в порожній посудомийній машині, щоб очистити залишки їжі від куточків.

5. Чому моя посудомийна машина не сушить посуд?

Існує ряд причин, чому ваші страви можуть виходити вологими. Ви також можете ознайомитися з нашими порадамищодо сушіння в посудомийній машині, щоб отримати більш повний посібник з сушіння посудомийних машин.

1. Ви миєте багато пластмас

Пластики не висушуються так само легко завдяки своїй щільності, тому вони зберігають багато залишкової вологи. Вони також мають звичку переміщатися під час циклу прання, саме тому ви іноді знайдете їх вгору-вниз і заповнені водою.

Вирішення: Використовуйте допоміжний засіб для промивання, наприклад, FINISH, щоб допомогти воді швидше витікати з посуду.

2. Перевірте наявність додаткових параметрів сушіння

Можливо, вам доведеться вручну вимкнути режим сушіння, або може бути додатковий варіант сушіння, щоб дати вашим стравам додатковий вибух.

Вирішення: Перевірте посібник з продукту, щоб переконатися, що ви повністю використовуєте програми. Багато посудомийних машин використовують систему сушіння конденсату

3. Ваш нагрівальний елемент не працює

Якщо Ви маєте стару посудомийну машину з системою сушіння нагрівальних елементів, Ваш нагрівальний елемент може бути несправним або вичерпаним. Ви побачите запальний або механічний запах. Ваші страви, як правило, менш чисті на теплій або гарячій пранні.

Перевірте, чи має ваша посудомийна машина відкритий нагрівальний елемент, перевіряючи навколо базового фільтра чорне кільце. Деякі останні моделі від Whirlpool Corp (KitchenAid, Kenmore, Whirlpool, Maytag) досі мають ці моделі, а також багато старих моделей посудомийних машин.

Назад в блог Следующая запись